Нападения на змии в жегите в Кърджалийско, влечуго блокира жилищен блок в Кърджали

 Змии се превърнаха в истинска напаст за областта с настъпването на горещините. Само през последните дни с жега има 7 ухапани от влечуги жители на областта по данни на Центъра за спешна медицинска помощ.

Змии не се уплашиха, но се появиха и в центъра  на областния град.  Влечуго блокира за часове жилищна сграда  на ул.”Ангел Кънчев”27. Обитателите му се обърнаха чрез Групата на Кърджали и областта във Фейсбук за помощ към своите съграждани. Такава им била отказана на спешния телефон 112.

  От Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали обясниха,че има случаи на намеса на Пожарната , но това става само за обществени сгради и институции-предимно детски градини и училища. За жилищни постройки обитателите им трябва да потърсят частна фирма.

  Началникът на Пожарната в областта комисар Сергей Заимов обясни за Кърджали бг вести, че пожарникарите не притежават необходимите пособия да ловят влечуги. Такива имали лицензирани фирми. До сега в неговата практика се налагало да се неутрализира само едно влечуго в Кърджали.При това в обществена сграда. По често се случва огнеборците да се отзовават на сигнали за гнезда на оси.

  Опит да намерят лицензирана фирма направиха и обитателите на блока в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини