Връщат от днес маските в Кърджали, задължителни са за здравни заведения и социални домове

    Връщат от днес маските в Кърджалийска област, носенето им става задължително в здравни заведения и социални домове. За това директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев е издал заповед, влизаща в сила от днес.

     За Кърджали бг вести д-р Кирчев заяви,че носенето на маски се налага заради повишената заболеваемост от коронавирус. От днес сме в първи етап на заболеваемост, която се определя на база брой натовареност на легла в интензивни отделения. Със заповедта се изисква задължително носене на предпазни маски в болници, поликлиники, аптеки,социални домове.

     Д-р Кирчев посочи,че през последните дни има ръст на заболеваемостта, като заразени са много деца на възраст от 1 до 3 години. За сега няма пациенти с коронавирус в интензивни отделения. Няма и случаи с усложнения.

      Д-р Кирчев каза още,че носенето на маски ще се въведе в заведения и търговски обекти, ако евентуално достигнем до втори етап на заболеваемост.

      По наблюдения на Кърджали бг вести носенето на маски бе изискано от ръководствата на някои здравни заведения в областта още преди да излезе заповедта на д-р Кирчев.Сред тях са МБАЛ”Др Атанас Дафовски”; МБАЛ Кърджали и ДКЦ1.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини