Кметът на Ардино с "кърваво писмо" до МРРБ, иска спешен ремонт на пътя до Кърджали

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати официално писмо с искане до Министерството на регионалното развитие и благоустройствоза предприемане на необходимите действия за приключване на реконструкцията и рехабилитацията на републиканския път Кърджали – Ардино в участъка от село Кобиляне до град Кърджали. Писмото е и с

копие до Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областното пътно управление.В него кметът инж. Изет Шабан посочва, че ремонтът на трасето продължава близо пет години и все още е в процес на изпълнение. „Многократно сме се обръщали към Вас като компетентен орган за привеждане на републиканския път съгласно стандартните изисквания за безопасност на движението. Поводът да се обърнем за пореден път към Вас е обстоятелството, че по сигнали на граждани строително-ремонтните работи към настоящия момент са преустановени от фирмата-изпълнител, която изпълнява обекта. Умоляваме Ви като компетентен орган да предприемете необходимите мерки за продължаване на реконструкцията и рехабилитацията на републиканския път, тъй като понастоящем на места пътят е с изрязани и изоставени асфалтови кръпки, които представляват заплаха за здравето и безопасността на движението. Надяваме се на Вашата компетентност и положително отношение“, се казва в писмото.

Пътят е основна пътна връзка не само за населението на община Ардино, но и за общините Баните, Неделино, Мадан, Рудозем, Смолян.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Яд
    Ядосаният
    1 0
    08:57, 23 юли 2022
    Този кмет през къде пътува за Ардино? Явно не е през този път. Аз мога да посоча поне 50 пътни участъка, които са в по- лошо състояние от този. Птосто и той трябва да иска и да налива масло в огъня. А за Мадан и Неделоно, те отдавна не минават през „митница” Ардино. Но дописника от где да знае. СМЕШНИЦИ.

Още новини

Последни новини