Слави Трифонов: Ние вече нямаме никакво място в тези преговори за кабинет

Нямаме място в тези безсмислени лицемерни преговори, защото току-що Христо Иванов ги прекрати, ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) в специално изявление, излъчено във Фейсбук и по 7/8 ТВ, след информацията за срещата на парламентарната група (ПГ) на „Демократична България“ (ДБ) от Народното събрание, която  се е излъчила на живо.

Няма по-демократичен акт от изборите, посочи Трифонов.

Днес Христо Иванов и ПГ на ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят. Говориха в ефир с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо, каза Трифонов. За какво въобще има преговори – за да сме мафия и съответно ние да сме виновни за всичко, каза Трифонов. 

Аз изтривалка ли съм, аз ли съм мафия, защото така ви изнася, нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате, вие рушите, заяви лидерът на ИТН. 

Според него за пръв път в съвременната българска история се е видяло "истинското лице на задкулисието, лицемерието, лъжата, манипулацията и политическата еквилибристика". Трифонов изчете няколко цитата на Христо Иванов, казани на въпросната среща.

Той цитира думите на председателя на ПГ на ДБ, който казал следното: „Това означава, че те вече не могат да кажат ИТН са стопроцентова мафия, а ние сме стопроцентово бели, т.е. нещата започнаха да се размиват“. След това Трифонов коментира: „В прав текст Христо Иванов признава, че ДБ и „Продължаваме Промяната“ ни наричат „мафия“ не защото е вярно, а защото те така изглеждат стопроцентово бели“.

Трифонов твърди, че на срещата се говорело, че „ИТН получават статута на търпими членове на управляващата коалиция“. 

"Христо Иванов и ПП страдат, че ние сме приемлива част от управляващата коалиция, имат наглостта да искат друг да е председател на нашата парламентарна група и поставят условия ИТН да нямат министри. Че защо изобщо има преговори тогава, за какво симулират разговори", коментира лидерът на ИТН. И обобщи: „Оказа се, че неадекватността и неспособността да се управлява не може да бъде прикривана с добре облечени думи и внушения“.

Трифонов подчерта, че ИТН не се страхуват от избори. Там, по думите му, решават хората.

В предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на „Демократична България“ – Атанас Атанасов, заяви, че заседанието на парламентарната група се е провело, за да се запознаят депутатите ѝ с преговорния процес.

По-рано днес на извънреден брифинг в централата на партията от ГЕРБ обявиха, че от изтеклия в публичното пространство запис от заседание на ПГ на ДБ става ясно, че мандатът умишлено се бави. От партията на Бойко Борисов призоваха президента да по най-бързия начин да издаде указ за предсрочни парламентарни избори, ако в понеделник мандатът за съставяне на правителство не бъде върнат с кандидат за министър-председател в 17:00 ч.

Източник: БТА

Коментари в сайта (9)

  • 1
    00
    00
    7 -6
    10:38, 23 юли 2022
    Браво!
    • Бр
      Браво
      10 -6
      14:20, 23 юли 2022
      Сега вече се закопа.
    • К
      к
      7 -6
      21:36, 23 юли 2022
      Промяната се закопаха. Слави има шанс. Ако има мислещи хора сред избирателите...
  • 2
    55
    555
    9 -11
    14:00, 23 юли 2022
    Точно и ясно казано от Слави. Той не е мафия и изтривалка! Ако има избори,пак ще гласувам за него,защото винаги казва това което е вярно.Той винаги казва истината в прав текст!
    • Ми
      Митко Иванов
      11 -8
      14:46, 23 юли 2022
      Ето такива , като тебе,дето гласуваха за мръсния чалгаджия ,който опростачи цяло поколение млади хора докараха България до това положение.Тотални си увреден , млади момко...
    • P0
      p0
      7 -4
      21:34, 23 юли 2022
      Лошото е че дадоха на Пълния Провал да вземат властта. Трябваше да управляват. Промяната и Демократична България се оказаха комунисти - от тези с куфарчетата.
  • 3
    То
    То!
    5 0
    16:20, 24 юли 2022
    Не само Слави! Никой няма място от сегашните управляващи,да се махнат всички до един дано с тези заплати хората които са на работа, изнемогват при тези условия и цени,за нищо не стигат тези мизерните заплати на последно място в Европа сме по заплати а те за пети път ще си играят на избори глупав народ еееее да вземе да се вдигнем и да ги изтрепем един път завинаги!!!!
  • 4
    Да
    Дааа
    2 -1
    16:22, 24 юли 2022
    Най точния коментар, всичко друго е излишно
  • 5
    Хи
    Химената
    4 -3
    16:53, 24 юли 2022
    Ох , наркозависимия ! Я излижи следобяда топките на шефа ти , тъпата кратуна -убиец , Бойко Методиев Борисов.
Последни новини