Кулминация на празниците на Крумовград, представят бизнеси и култура в центъра на града

Изображение 1 от 6

    Днес е кулминацията в празниците на Крумовград „Среща на крумовградчани от близо и далеч“.В центъра на града вниманието на стотици хора привлече изложение на местни производители, фирми и културни средища.Под дузина шатри можеха да се видят изделия на местното преприятие на „Теклас България“, продукти от билки, кулинарни специалитети, народни носии и др. Най голям интерес привлече щанда на златодобивната компания „Дънди прешъс метълс“.Крумовградчани имаха възможност чрез очила за виртуална реалност да слязат 600 м.под земята в златодобивния рудник "Челопеч".

    Жителите и гостите на града видяха изложени ръчно изработени от местните баби народни носии,характерни за общината.

    На площада публика се радваше на изпълнения на танцовия състав към ОДК-Крумовград. Довечера от 18,30 часа на градския стадион ще излезе известният ансамбъл „Изворче“ от Крумовград. От „Изворче“ имат собствен щанд на изложението, където предлагат различни кулинарни специалитети, естествено приготвени в домашни условия. Имаше и чай от горски плодове, сокове,дори варена царевица.

    Крумовградачи очакват с нетърпение и концерта на турският изпълнител Мустафа Джежели, който е тази вечер на градския стадион.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини