Волен Сидеров на разпит заради съмнения за фиктивен стаж на Кошлуков в ТВ ''Алфа''

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е привикан на разпит в полицията заради съмнения за фиктивен стаж на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков в телевизия "Алфа". Сигналът до МВР е пратен от гражданското движение "БОЕЦ".

Още през април председателят на комисията по култура и медии Тошко Йорданов обяви, че когато Кошлуков е кандидатствал за позицията си като шеф на БНТ, е използвал стажа си в партийната телевизия на Волен Сидеров "Алфа", за да изпълни изискванията за поста.

Тогава Йорданов заяви, че в трудовия договор с ТВ "Алфа" и в данните, предоставени на НАП, има несъответствия и доказателства за това, че договорът е бил сключен със задна дата. Според него става въпрос за "документна измама".

Действително, на сайта на БНТ в биографичната справка на Кошлуков липсва информация за такъв стаж. Без него шефът на БНТ не покрива изискването за поне пет години опит на ръководна длъжност.

Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов влезе в открит конфликт с Емил Кошлуков откакто оглави парламентарната комисия по култура и медии. Йорданов неведнъж е заявявал, че Кошлуков трябва да бъде отстранен от поста шеф на БНТ.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини