РУО в Кърджали създаде организация за подаване на заявленията за кандидатстване в 8 клас

 Със заповед на началника на Регионалното управление по образование в Кърджали Демитра Мирянова е създадена организация за подаване на заявленията за 8 клас в училищата в областта.

Подаването на заявленията за 1-ия етап на класиране ще се извършва от  5 до 7 юли. За улеснение на родителите се подават и онлайн. Определени са със заповед няколко училища- гнезда за приемане на документите в седемте общини на областта.Те са следните:

   Община Кърджали-ОУ”Св.Климент Охридски”-Кърджали

   Община Ардино-СУ”Васил Левски”-Ардино

   Община Джебел-СУ”Христо Ботев”-Джебел

  Община Крумовград-СУ”Васил Левски”-Крумовград

  Община Кирково-СУ”Отец Паисий”-Кирково

                                 СУ”Христо Ботев”-Чорбаджийско

                                 СУ”Никола Вапцаров”-Бенковски

  Община Момчилград-ОУ”Д-р Петър Берон”-Момчилград

  Община Черноочене-СУ”Христо Смирненски”-Черноочене

  Резултатите от 1-ия етап на класирането ще станат известни до 12 юли.Записването на приетите от 1-ия етап или подаването на заявления за 2-ия етап ще става от 13 до 15 юли.

  В заповедта се посочва,че всеки ученик се класира само с едно желание за всеки етап. След всеки етап на класиране, ученикът, който се е записал, и след това е изтеглил документите си, не запазва мястото си. Обявяването на 2-то класиране е до 20 юли, като записването след 2-рия етап от класирането става от 21 до 22 юли.

  До 25 юли ще бъдат обявени незаетите места от 2-рия етап на класиране.

  Подаването на документи за 3-тия етап на класиране ще се извършва от 26 до 27 юли.В 3 –тия етап на класиране участват ученици, които не са приети или не са кандидатствали до момента. За 3-тия етап на класиране,учениците подават заявления до началника на РУО, като подреждат желанията си само за обявените свободни места. Обявяването на класирането на 3 етап става до 29 юли , а записването е на 1 и 2 август.

  В заповедта са посочени и необходимите документи , които се подават:

  1.Заявление до директора

  2.Оригинал на свидетелството за завършено основно образование

  3.Оригинал на медицинско свидетелство от общопрактикуващия лекар на ученика. Документът се изисква само за тези ученици, които кандидатстват за специалности или професии в Професионални гимназии.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини