На 21 място сме в страната на външното оценяване при седмокласниците по български език и литература, по математика резултатът е по- слаб

 Кърджалийска област е на 21 място в страната по резултати от националното външно оценяване на седмокласниците по български език и литература. Постигнатият резултат е по-добър от миналогодишния , отчитат от Регионалното управление по образование в Кърджали.

 Общо на малката матура по БЕЛ се явиха 1171 седмокласници. Средният резултат за областта е 45,85 точки при резултат за страната от 53,63 точки. 31 са отличниците , постигнали резултат от 90 и над 90 точки. За сравнение-м.г.броят им е бил 22. Слабите оценки под 16 точки са 160 при 195 през миналата година. Двама ученици са постигнали най-висок резултат от 98,5 точки, това каза за Кърджали бг вести началникът на отдел в РУО Ангелина Костова.

 По традиция  средния резултат на момичетата в областта е по-висок от този на момчетата. При момичета той е 53,1,а при момчетата 38,39.

  11 училища в областта са постигнали среден резултат по-висок от този за страната,посочи Ангелина Костова. Успехът ни е по-висок от м.г. с 2,8 пункта.

 По математика резултатите ни са по-слаби. Средният резултат е 30,53 точки,при среден за страната 35,32 точки. Като цяло средният успех за страната е с 1,21 пункта по- нисък от миналата година,каза Ангелина Костова. В 22 школа в областта  средният успех е над средния за страната. Момичетата имат среден резултат с 3 т.по-висок от момчетата.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини