Директорката на ДГ“Максим Горки“: Обвиненията срещу мен са неоснователни, следя стриктно вътрешния ред!

Обвиненията на служители от Детска градина „Максим Горки“ срещу мен са неоснователни, старая се да се спазва стриктно вътрешния ред. Това заяви за Кърджали бг вести ръководителката на детското заведение Поля Стайкова. Тя депозира в редакцията писмения си отговор , който публикуваме дословно: “От месец ноември 2021 год.съм назначена за директор на ДГ „Максим Горки“ до провеждането на конкурс. От встъпването ми до момента следя за стриктното спазване на вътрешния трудов ред, изпълнението на длъжностните задължения на персонала, етичния кодекс,чистотата и хигиената в детското заведение или всичко, което е нужно, за да растат децата в здравословна среда, а родителите да бъдат спокойни, че децата им получават най-добрите грижи.

Не разбирам причината за недоволството. Изложените твърдения не отговарят на истината и незаслужено уронват доброто ми име и авторитет. Действително четирима служители напуснаха по тяхно желание, две от които са студентки редовно обучение и за тях бе невъзможно да работят и учат едновременно. Има само една служителка в неплатен отпуск,която е директорка в друга детска градина.

Във връзка с работата си съм обект на атаки във Фейсбук,за което смятам да потърся правата си по съдебен ред.“

Във връзка с жалба на недоволни служители за грубо отношение до Регионалното управление по образование е извършена проверка от Снежа Калитвенцова-старши експерт по ОСО и Венета Добрева-старши експерт за КПС. Констатациите са регистрирани в Дневник за входяща кореспонденция в ДГ“Максим Горки“ с дати от 08.06.2022 г.

Голяма част от посочените в жалбата на недоволните служители действия на директорката не се потвърждават. Не е налице неуважение на трудовите характеристики на работещите в детската градина от страна на директорката, сочат констатациите на РУО.

Очаква се и становище на Община Кърджали,която е работодател на Поля Стайкова.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Са
    Самет Мюмюн
    16 0
    15:57, 27 юни 2022
    Хората повечето са пред пенсиониране и затова ги е страх да не бъдат изгонени от работа, затова може да има някои които са дали положителен отговор на въпроосите
  • 2
    Фх
    фхгф
    19 -2
    15:58, 27 юни 2022
    рушветчийка и изнудвачка,като педагог е пълна НУЛА, само интриги и тормоз на персонала се прави, ходи пияна постоянно, пие водка с кола...
  • 3
    12
    123
    19 0
    16:06, 27 юни 2022
    в която градина е отишла е съсипана от нея, колективът е изтормозен ,детската градина и училището в енчец съсипа,постоянно иска рушвети и пари на заем от работещите при нея
  • 4
    М.
    М.с Сали
    19 -1
    16:42, 27 юни 2022
    Госпожата, осъзнайте се...едно е стриктен вътрешен ред, друго е концлагер. Като ръководител имате доста негативи и въпреки това с най-голямата си наглост отричате. Ръководител не означава терор над персонала, нещо сте объркали ръководител с надзорник.
  • 5
    85
    8585
    18 -1
    18:01, 27 юни 2022
    Щяла да си търси правата по съда, ти само това може да правиш безтуй, така и плашиш персонала, коментираш две студентки, останалите 4 защо напуснаха. Дай обяснение и за това студентите нямали право да работят, ти ще кажеш кой има право, кой не говориш с персонала си,, ти коя си "кой ти дава това право да се обърнеш по този начин към персонала ти, помощник възпитателите ги държиж кат говедо цял ден на вън щото са били чистачки и отричаш всичко, което е вярно ще дойде и твоя ред целия град те говори, Госпожо Стайкова 😡
  • 6
    Св
    Светлана Василева
    18 0
    20:51, 27 юни 2022
    Госпожо, директор, много измъчен вид имате. Време е да си починете! Това не ви е Енчец, там може да манипулирате, но тук ударихте на камък! Добре ще е и да обърнете внимание малко и на външния си вид. Все пак сте "директор" на детско заведение
  • 7
    Ко
    Коко
    18 0
    22:16, 27 юни 2022
    Жена ми работи в една ДГ в града,миналата седмица въпросната госпожа е минала покрай тази градина и видяла на двора,че медицинските сестри и санитарките които занимават децата някои седели на пейките и веднага уведомила директорката на тази градина.В момента жени в напреднала възраст стоят прави като нереални през целия работен ден заради интригите на въпросната госпожа.Не знам как ги избират тези директорки но определено не ги избират по интелект и ръководителки умения .
  • 8
    Гг
    ггдп
    16 0
    08:09, 28 юни 2022
    Нищо хубаво за въпросната дама , наградена от кмета за "добра" работа за 24.май тази година.Защо некадърните са толкова високо ценени ?
  • 9
    66
    666
    15 0
    10:20, 28 юни 2022
    Хората са казали: Разликата между животните и хората е,че животните никога няма да изберат най простия и некадърния да ги води.Тези богоизбрани директорки трябва да слязат от върха Олимп при простолюдието и да видят ,че не могат да си играят с хляба на персонала си.
  • 10
    99
    9999
    15 0
    11:55, 28 юни 2022
    Божее чета и не вярвам на очите си. Голяма част от посочените в жалбата действия не се потвърждава ли. И после кмета се сърди на учителите ,че били писали до всички възможни институции и били го прескочили като йерархия. Еми ето затова г-н Кмете, поредното доказателство как действат институциите ни на местно ниво, иначе служители от РУО коментират масово психичното състояние на въпросната госпожа.
    Твърденията видиш ли уронвали "доброто име и авторитет ",че аз не чух един хубаво да каже за вас госпожо. Много обичате да плашите хората със съда, ама защо не кажете че и вие сте съдена.
    Един съвет-тръгнете си поне с малко достойнство, ако имате такова.
    • 85
      8585
      17 0
      14:13, 28 юни 2022
      😄😄😄 Тя въобще имали достойнство самочувствие без покритие иначи устата и знае много.
  • 11
    Ле
    Лена
    15 0
    15:21, 28 юни 2022
    Госпожа Стайкова лъже нагло. Персоналът на детската градина е прекрасен. Никой от тези мили хора не заслужава подобно отношение от страна на въпросната Госпожа.
  • 12
    Да
    Даниела Каменова
    16 0
    15:30, 28 юни 2022
    Г-жо Стайкова ,ако сте толкова смела и заплашват със съд хората ,защо не се яви те в радиото ,но с доказателствата който имат и твърденията на персонала. Уволнения персонал да говори няма ли да е по добре ,за съжаление ве е страх че ще ви излезнат кирливите ризи.По добре вие да бяхте останали в Енчец града не е за вас .
    • Ян
      Яна
      10 0
      22:36, 28 юни 2022
      Тя вече ги унищожи персонала в Енчец със заеми от там няма квода взима съсипа ги хората затова не я отърва да си остане там.
  • 13
    Н-
    Н-к
    12 0
    06:49, 29 юни 2022
    Да иде при Хасан Азис секретарка.
  • 14
    Сн
    Снежа Светославова
    8 0
    21:45, 30 юни 2022
    Който е направил тази с нимка на Поля Стайкова направо е виртуоз.Толкова добронамереност не могат да се видят дори и в очите на Майка Тдреза. А за училището в Енчец, това е вярно. Остава да си за дадем въпроса кой го позволява всичко това??? Ееех кмете, кмете! Дано все така да управляваш общината с тези същите кадри, защото хората си го заслужават, щом пускат гласа си за тебе!
    😂😂😂
  • 15
    Да
    Дарина Антонова
    7 0
    09:41, 3 юли 2022
    Ако има истински Психиатри в Бг трябва веднага да се изследва, това неадекватно същество пълна психарка.
  • 16
    Тц
    Тцтц
    3 0
    12:52, 17 юли 2022
    На тази психарка мястото и е в Байкал,но и там ако я пратят психично болните ще избягат от нея
Последни новини