64-годишна момчилградчанка изгоря с пари и злато, "дари" ги на ало измамници

64-годишна момчилградчанка попаднала в схемите на телефонни измамници. Около 13 часа вчера жената получила обаждане с твърдение от най-популярния сценарий на измамниците, че роднина е пострадал и са необходими спешно пари за лечението му. По първоначални данни обработката продължила няколко часа. Жената събрала 1700 лв. и около 20 грама златни накити и ги оставила на място в Хасково, посочено от измамниците. По случая е започнато досъдебно производство, по което работят група „Криминална полиция“ и разследващ полицай в РУ-Момчилград.  Полицията отново напомня на гражданите да не предават пари по никакъв повод на непознати, защото така  действат групите, извършващи телефонни измами.

За потрошени панорамни стъкла на автомобил 37-годишен е бил задържан вчера в РУ-Кърджали. По време на туристически излет мъжът се спречкал със свой познат чужденец и счупил стъклата на лекия автомобил „Волво“, с който пътували. Полицаи от РУ-Кърджали са извършили оглед. Образувано е досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество и работата продължава разследващ полицай.

Проверка за неправомерни повиквания на тел. 112 е започната в РУ-Кърджали. В управлението е бил подаден сигнал, че в периода от средата на месец април до 13 юни са били извършени 185 обаждания единния европейски номер, без да бъдат подавани сигнали за нарушения или престъпления. Образувана е проверка по чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс, която се извършва от сектор „Охранителна полиция“ и се издирва извършителят на деянието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини