173-ма ботевци поемат към университетите с увереността и самочувствието на успешни млади хора

След оповестяването на резултатите от държавните зрелостни изпити стана ясно, че за област Кърджали има две пълни шестици по български език и литература, чиито носители са Борислав Енчев и Анна Чорбаджийска от ЕГ „Христо Ботев“, град Кърджали. Според данните, оповестени от МОН, само 49 зрелостници (0.1% от всички абитуриенти) тази година са успели да изкарат пълни шестици и на двата задължителни държавни зрелостни изпита. Безспорен повод за гордост в ЕГ ”Христо Ботев” е Борислав Енчев - единственият от област Кърджали в тази престижна група, отличен с национална диплома от МОН.Посланикът на Федерална република Германия връчи лично на бъдещия студент стипендия DAAD за цялостното му обучение в избрания от него университет.

На официалната церемония за получаването на дипломите за средно образование в Гимназията бяха отличени и постиженията на ДЗИ по английскиезик на Дима Петковска, Селин Асенова, Емир Хаджимустафа ипо френски език на Еда Халибрям, която е и лауреат на националната олимпиада тази година.

В началото на тържеството директорът на гимназията госпожа Даниела Павлова приветства зрелостницитес пожелание да продължават да защитават достойно престижа на гимназията в следващите житейски предизвикателства. Тя направи кратка равносметка на резултатите от матурите като сподели, че въпреки новостите във формата и учебно-изпитните програми, учителите на ЕГ ”Христо Ботев” за пореден път успяха да подготвят учениците си по подобаващ начин. С цял клас отличници на задължителния зрелостен изпит по български език и литература можем де се похвалим за 2022 година. Професионализмът, дългогодишният опит и добрите взаимоотношения са в основата на тези резултати - атестат за качеството на учебния процес в Езиковата гимназия. Снимка на випуска за спомен и пожелание „На добър час!“ сложиха финалния акорд за поредния успешен випуск ботевци.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини