Изселническата организация „Балгьоч” избира председател на 3 юли

 Най-голямата изселническа организация „Балгьоч” свиква нов конгрес на 3 юли за да избере председател. Форумът ще се състои в Бурса и се очаква на него да присъстват над 1000 делегати. Кандидатите за председателския пост отново са трима : проф.Емин Балкан, доц.Кадер Йозлем и Хасан Йозтюрк.

 Ще припомним, че последният опит да се избере легитимно ръководство пропадна на 13 март, когато конгресът на организацията бе прекъснат от  скандал и намеса на полицията.

  Вече повече от три години „Балгьоч” е без ръководство, разяждана от котерийни борби. След като председателят й проф.Юксел Йозкан бе избран за депутат в Меджлиса, организацията е разкъсвана от противоречия, които сринаха авторитета й в очите на българските изселници в Р Турция.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    АНАЛИЗАТОР
    0 -1
    08:31, 23 юни 2022
    Не публикувайте подобни писаници. От троянски коне в полза на турция има само вреда за българия.какви изселнически организации и то в турция се очаква нещо полезно за българия.пълни глупости.турски агенти маскирани в такива псевдо организации подкрепяни от българските предатели-дпс- с шепа български мекерета лизачи

Още новини

Последни новини