ГЕРБ ще подкрепи френското предложение за Северна Македония, ако Петков го внесе

"Френското предложение за Северна Македония е много добре. Вярвам на президента Макрон и на ЕС. До този момент всичко добро в България се е случило благодарение на ЕК". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

ГЕРБ ще подкрепи френското предложение, ако премиерът Кирил Петков го внесе, каза още Борисов. 

„Помолил съм депутатите на ГЕРБ да подкрепят предложение, ако се осмели този страхливец и лъжец. Ако се престраши, ще има 59 депутата”, каза Борисов.

"Аз вярвам на Макрон и на ЕК, ГЕРБ е създадена като партия за европейското развитие на България. Аз се наслушах вчера на смелчаци как не ги е било страх... Премиерът и управляващото мнозинство взимат и тежки, и непопулярни решения, когато се отстоява принцип, а принципа е че в момента евроатлантическите партньори искат разширяването на Балканите. Не мога да си представя как премиер - най-важната тема за Европа, за Америка, за нас - той не я бил чел! А вчера отново излъга, че ще отиде на съвет и ще обвини, че някой му пречи. Защо е този страх, нали е много смел, попита Борисов.

"Той забравя, че ние имаме много приятели на запад и там ни казват, че той ще се крие, докато ние не го свършим това. Ние не сме толкова смели, но знаем да си гледаме работата и да си пазим партньорите. И тук съм съгласен с Радев, че френското председателство е дало най-добрата рамка."

Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави министърката му пречи, че ГЕРБ му пречи, допълни Борисов.

Борисов прочете и съобщението за решението на Светия Синод от вчера, в което се казва, че БПЦ приветства решенията за вдигане на схизмата на Православната църква на Северна Македония.

Да спрат да си играят с това "който не е с нас, е мафиот", призова председателят на ГЕРБ.

"Вотът е парламентарна практика. Корнелия Нинова и ДПС са ми искали 7 вота на недоверие, аз не съм ги нарекъл мафия, това е парламентарна практика", заяви Борисов.

Източник: nova

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини