Пиян младеж зад волана се заби в товарен "Мерцедес"в Кърджали

Водач, употребил алкохол, катастрофирал в Кърджали. На 20 юни около 3 часа 20-годишен с „Фолксваген“ загубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и блъснал паркиран товарен „Мерцедес“. Направеният тест за алкохол на шофьора с техническо средство отчел 1,38 промила. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство. Около 17,30 часа на 20 юни на кръстовище в областния град 32-годишен с „Форд“ след отнето предимство блъснал неправилно изпреварващ „Мерцедес“ с 29-годишен водач. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставени са актове по ЗДвП.

Нерегистрирано моторно превозно средство е било засечено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Момчилград. За проверка в града полицейски служители спрели товарен „Фолксваген“, управляван от 66-годишен. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнено задължение на собственик да я пререгистрира в двумесечен срок от придобиването. Проверката по случая е с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

2,47 промила отчел химическият анализ на кръвната проба на 45-годишен водач. Той е бил проверен от полицейски служители на РУ-Крумовград и отказал тестване с техническо средство. След положителния резултат от кръвната проба работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини