Няма да се затварят детски градини в общината,заради отпуски, кандидатите за първокласници ще бъдат обгрижвани до 14 септември

  Няма да бъдат затваряни детски градини на територия на Община Кърджали , заради отпуски на персонала. Не се предвижда кметът инж.д-р Хасан Азис да издава заповед в тази насока. В момента директори на детските заведения депозират в общината докладни с разчети на персонала за лятото. Предвижда се директори да заместват свои служители, когато те са в платен отпуск.Това съобщи за Кърджали бг вести Венета Бошняшка, старши експерт в дирекция „Хуманитарни дейности” на Общинска администрация. Тя посочи, че все още проблемът не стои пред ръководствата на детските градини, тъй като обикновено отпуските са през юли и август.

  За допълнително улеснение на родителите се предвижда децата от IV група,които вече са получили удостоверение от детската градина и им предстои да бъдат в първи клас да имат възможност да останат в нея до 14 септември. За това е нужно само родителите им да подадат заявление.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини