Стартира Националното външно оценяване за 7 и 10 клас в областта, днес е изпита по български език и литература

Стартира Националното външно оценяване за 7 и 10 клас в областта,като днес е изпита по български език и литература. Изпитът започва тази сутрин в 9,00 часа за десетокласниците. На него ще се явят общо 1136 ученици в 26 училища. Изпитът ще трае 90 минути , а за реда ще следят 299 квестори. Това съобщи за Кърджали бг вести началникът на Регионалното управление по образование Демитра Мирянова.

  Тя посочи, че 1136 десетокласници ще се явят и на изпита по математика, който е насрочен за 16 юни. И той ще се проведе в 26 училища, като за реда ще следят 305 квестори.

 Да се явят на „малка матура” по чужд език са подали заявление 46 ученика. Тя ще се проведе на 17 юни в 6 училища с 29 квестори.

 По информационни технологии ще положат изпит 37 ученика в 3 училища. Изпитът е на 21 юни с начало от 8,30 часа.

 Трима десетокласници със специални образователни потребности в областта ще положат задължителните „малки матури”. Те ще ползват четирима консултанти, каза още Демитра Мирянова.

  Днес на Национално външно оценяване се явяват и седмокласниците. И те полагат изпит по български език и литература. Общият им брой е 1200. НВО ще се проведе в 54 школа в областта. Изпитът започва в 10 часа. За него ще следят 533 квестори.

  Демитра Мирянова съобщи още,че „малката матура” за седмокласниците по математика е на 16 юни при същия брой ученици, квестори и училища. НВО по чужд език е на 17 юни; по изобразително изкуство на 21 юни и по музика на 22 юни.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини