Окриха напълно обновеното отделение по ортопедия и травматология в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“

    Днес откриха напълно обновеното отделение по ортопедия и травматология на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. Откриването съвпада с честването на деветдесетгодишният юбилей на здравното заведение. Реновирането на отделението струва 210 000 лв., от които Министерството на здравеопазването е осигурило 150 000 лева. Останалите средства са дарения от общините в областта, както и от редица фирми от региона.

    На церемонията присъстваха народни представители от Девети кърджалийски многомандатен район, зам.-областният управител на Кърджали Юлия Чортленева; зам.-кметът на Община Кърджали инж.Катя Митовска; представители на Министерството на здравеопазването, много гости от общините.

    В приветствието си към гости и медицински работници изпълнителният директор проф.д-р Тодор Черкезов д.м.подчерта, че от обновяване на отделението е имало остра нужда след откриването на ГКПП“Маказа-Нимфея“, когато са се увеличили пътно-транспортните произшествия. За последните три години интензивна работа през отделението са преминали 3600 души. Стига се до 850 сложни интервенции на година, включително и операции на тазобедрени стави.Много пациенти попадат в отделението и след трудови злаполуки. Травматизмът е на четвърто място в страната по брой на случаите ,изискващи медицинска помощ.

    Проф.д-р Черкезов подчерта, че отделението е едно от водещите в здравното заведение и похвали екипа на д-р Спас Пасев, който има заслуга за това.
    През последните 3 години не е постъпила нито една жалба срещу медиците в отделението, отбеляза директорът на болницата.

    Проф.Черкезов каза още, че ръководството на здравното заведение си е поставило амбициозната цел всяка година да реновира по едно отделение. Той благодари на здравният министър проф.д-р Асена Сербезова за подкрепата.

    От своя страна зав.-отделението д-р Спас Пасев подчерта ,че за успешната работа на екипа му ,заслуга има проф.д-р Владимир Ставрев от Университетска болница „Св.Георги“ в Пловдив,който е оказвал и ще оказва методическа помощ.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини