Шампионска титла за „Юнак“ и от Държавното по тенис на маса до 21 години

Отборът на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ (Ардино)спечели шампионската титла на България и при 21-годишните за сезон 2021/2022 г. От 3 до 6 юни в Пловдив се провеждат заключителните срещи от Държавното и индивидуално първенство по тенис на маса до 21 години.Във финалната среща възпитаниците на треньора Бейхан Емин  победиха силния отбор на „Корабостроител“ (Варна) с 3:1 и спечелиха златото.Особен принос за успеха има третата ракета на тимаФунда Ибрямова, която „измъкна“ много важна победа, надигравайки силната си съперничкаДимона Николова.

В груповата фаза съставът на „Юнак“ спечели първото място, след като победи отборите на „Две Могили“ и „Горна Оряховица“. В полуфиналния двубойардинчанки разгромиха състава на домакините от „Стоянстрой“ с 3:0.

СКТМ „Юнак“ участва в надпреварата с най-добрите си тенисистки, а именно Цветелина Георгиева ,СиделяМутлу и Фунда Ибрямова.

„Това е трета шампионска титла ( до 15, 19 и 21 години) за този сезон. Имаме и вице шампионска титла във Висшата лига при жените. Постигнахме исторически успех за клуба.  Гордея се с тези момичета! Те показаха голяма мотивация и силен дух. Надявам се още дълги години да играя и да прославят Ардино“, заяви треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини