Специализирана операция на полицията на пътя, една трета от проверените са нарушители

200 моторни превозни средства и 237 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Крумовград през периода от 21 май до 31 май с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движението, контрол за спазване на скоростните режими, за употреба на алкохол и наркотични вещества от водачите. Полицейски служители са констатирали 73 нарушения на ЗДвП. Съставени са били 8 акта, 59 фиша, а за заснетите клипове за превишена скорост ще бъдат издадени 6 електронни фиша.

 Таксиметров автомобил, управляван от 72-годишен, се блъснал в паркирана товарна кола „Дачия“, след като водачът загубил контрол над управлението. Няма пострадали. Произшествието станало тази нощ около 1,40 часа на бул.“Беломорски“ в Кърджали. Шофьорът на таксито напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. Бил е установен от полицейски служители 20 минути по-късно. Съставен е акт по ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 20,30 часа снощи в село Седловина полицейски служители спрели лек автомобил „БМВ“, управляван от 58-годишен. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,83 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини