Ботевци се поклониха пред делото на своя патрон, венец поднесоха и от областния управител

    Ботевци се поклониха днес пред делото и подвига на своя патрон. Те коленичиха в минута мълчание за саможертвата на поета и революционер Христо Ботев. От името на Езиковата гимназия и от името на областният управител Даниел Делчев бяха поднесени венци пред паметника на войводата в двора на школото.

    Пред строя на учениците премина знамето на гимназията. Прозвуча Ботевия марш.Средношколци рецитираха стихове за паметното дело на Ботев.

    Днес е ден на саможертва, трагична и красива в името на свободата. Ние потомството коленичим и се прекланяме пред подвига на Ботев.За него любовта към Родината е над всичко.Смъртта в редовете на борбата е воля за живот.Тоз който падне в бой за свобода,той не умира!.Тези думи прозвучаха от устата на ботевци.

    Ботев е пример за всеотдайност в името на Свободна България.Ботевци бъдете непримирими към неправдите. Бъдете достойни граждани на България и света. Това заяви директорът на Езиковата гимназия Даниела Павлова.

    Приветствие поднесе Ангелина Костова, директор на дирекция в Регионалното управление на образованието.

    Даниела Павлова награди призьорите в Националния журналистически конкурс „100 години гимназия „Христо Ботев“-Кърджали“.Със статуетки бяха отличени и творците спечелили конкурс за написването на текст и музика за химн на гимназията.

    За патронния празник на училището бе открит Кът на Ботев и неговата чета.Той е интерактивен.Позволява четниците да декламират стихове на поета революционер.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини