Специализирана операция на полицията, 28 клипа за превишена скорост само в Джебелско

Два нерегистрирани автомобила са били установени в хода на специализирана операция на територията на полицейското управление в Кърджали. 63-годишен се придвижвал с „Форд“ в село Глухар и при проверка от полицаи станало ясно, колата е с прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. В Кърджали бил спрян лек автомобил „Фолксваген“ с 53-годишен водач. При направена справка било установено, че автомобилът също е с прекратена регистрация заради липса на застраховка „Гражданска отговорност“. По двата случая са започнати проверки, които се извършват от сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

156 моторни превозни средства и 212 лица са били проверени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Джебел в периода от 21 май до 31 май. Целите на операцията са били: подобряване на средата за сигурност, контрол на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества от водачите. Констатираните нарушения на ЗДвП са 50. Съставени са 1 акт, 21 фиша, заснети са били 28 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

35-годишен водач на товарен „Мерцедес“ при движение на заден ход на улица в Кърджали не се убедил, че пътят зад него е свободен и блъснал паркиран  лек автомобил Ауди“, след което напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. Издирен е бил и е съставен акт по ЗДвП.

 Екип на РСПБЗН-Ардино пренесъл пострадала туристка  на светилището „Орлови скали“ за оказване на медицинска помощ.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини