Детска градина „Слънце” в Ардино изпрати своите малки „абитуриенти” от юбилейния 50-ти Випуск

С вълнуващо тържество децата от предучилищната 4-та група

„Слънчица“ към Детска градина „Слънце” в Ардино казаха „сбогом” на любимата градина и своите учители. Събитието се проведе в салона на читалище „Родопска искра“. На тържеството присъстваха Бахар Реджебов, началникотдел „Образование, култура и спорт“ към Община Ардино, родителите на бъдещите първокласници, преподаватели от учебни заведения в града.

В последния си концерт малките „абитуриенти“ под ръководството на своите учителки Гюлджан Салиева и Даниела Кехайова в празнична атмосфера и с много настроение демонстрираха пред присъстващите наученото за буквите и уменията си за рецитиране, пеене и танцуване. Всяко изпълнение бе посрещнато с аплодисменти и щастливи усмивки от всички – учители, родители и гости на тържеството.

След наситения с вълнения празник всяко дете получи Удостоверение за завършено задължително предучилищно образование от директора на детската градина Димитрина Александрова и грамота. Тя пожела на бъдещите първокласници да бъдат все така умни и талантливи. „Налудувайте се през лятото на воля, в игри растете, заредете се с нови сили, с които да поемате уверено по пътя на учението в родното училище. Очакват ви нови, по-големи отговорности и предизвикателства, но ние вашите първи учители сме убедени, че ще се справяте!“, заяви в своето празнично обръщение към бъдещите първокласници Димитрина Александрова.

От името на всички родители Хайрие Терзи благодари на целия екип на детското заведение, и най-специално на директора и учителите на групата за подкрепата, всеотдайността, топлотата и грижите, които полагат за подрастващите.„Вие направихте всичко, за да могат нашите деца да се сприятеляват и да се развиват заедно, и  да научат нещо ново“, каза Терзи.

Малките абитуриенти бяха зарадвани с подаръци, осигурени от община Ардино. В края на празничната програма, за да им върви по вода, бъдещите първолаци минаха под цветен венец, а директорът Димитрина Александрова лисна менче със здравец и вода с пожелание за здраве и късмет.Празничната проява завърши със снимки за спомен.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини