Наградиха победителите във фотоконкурса „Каменните мостове в Родопите“

Трима майстори на кадъра грабнаха наградите от заключителния етап на фотоконкурса „Каменните мостове в Родопите“. Тричленното жури присъди първото място на Рейхан Мустафа Ферад за зимна снимка на Дяволския мост. На второ място се класира Ралица Василева с фотоса „По пладне край река Боровица“, а третата награда бе присъдена на Соня Димитроваза снимката „Ситовския мост“. Наградите бяха връчени от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Преди награждаването в залата на Общинския музей в Ардино бе открита изложба с фотографиите участвали в конкурса, Общо 22 автори с 58 снимки на 16 различни каменни мостове в Родопите са взели участие в надпреварата. Надпреварата бе част от проект „Историческите каменни мостове в Родопите – съвременни методи за представяне и опазване“, реализиран от Община Ардино, Общински музей - Ардино, Сдружение „Мещра – Традиционни знания и занаяти“ и Регионален Исторически Музей – Кърджали. Основна цел на проекта е да популяризира наследството на каменните мостове в  Родопите. 

Организаторите благодарят на всички участници за изпратените снимки и за разнообразните кадри от каменни мостове в Родопите.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини