Кърджали с нов полигон за безопасност на движението, инициативата е на Ротари клуб и Общината

    Кърджали вече има нов полигон за безопасност на движението, като инициативата за изграждането му принадлежи на Ротари клуб и кмета д-р инж.Хасан Азис. Полигонът, който е в двора на ОУ“Св.Климент Охридски“ ще служи за обучение на ученици и деца от детските градини на общината. Преди 4 години тогавашният президент на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев инициира проекта, който завърши настоящия президент Мухаррем Хълми Али. Инициативата подкрепи и кметът инж.д-р Хасан Али.

    Проектът за полигона е на ротарианеца арх.Станислав Луков. За изграждането му са събрани средства на благотворителен бал, организиран от Ротари клуб Кърджали. Община Кърджали съфинансира проектът наполовина.

    Днес на официална церемония бе поставено началото на ползването на полигона. На тържеството присъстваха кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, президентът на Ротари клуб Кърджали Мухаррем Хълми Али, пастпрезидентите Валентин Гогев и Альоша Синабов, началника на дирекция в Регионалното управление за образование Ангелина Костова и др.

    Директорката на училището Маргарита Тодорова подчерта, че полигонът е предназначен за интерактивно обучение за правилата на движението на децата на Кърджали. Тя посочи, че изграждането му е навременно, предвид мрачната статистика на пътищата с инциденти с деца.Маргарита Тодорова подчерта,че ротарианци и Община са изпълнили мисията си да правят света около нас по красив.

    Ползвайте и пазете тази площадка.Тя е за вас. С тези думи се обърна към децата ,дошли за откриването , президентът на Ротари клуб Кърджали Мухаррем Али. Валентин Гогев благодари на всички партньори по проекта. Той посочи, че изграждането на полигона е минало през различни етапи: изграждане, асфалтиране, възстановяване на оградата, поставяне на хоризонтална маркировка и знаци.Маркирани са пешеходни пътеки, кръгово кръстовище, велоалеи.

    Градоначалникът посочи важната функция на площадката:да позволи на децата в безопасни условия да се запознаят с правилата на движение. Това е реална среда. Безспорно това е един от най-добрите проекти за деца. Той е един от многото, които Община и Ротари клуб Кърджали са реализирали. Кметът подчерта,че Мухаррем Хълми Али е закупил и детски превозни средства за малчуганите ,които ще се обучават на тях.

    Кметът съобщи,че на 1 юни ще стартира друг проект адресиран към децата в парк Простор.Цял ден ще работи безплатно и детската железница. В астрономическата обсерватория ще заработи и нов модерен телескоп.Имаме и още изненади за малките кърджалийци, подчерта Хасан Азис.

    Деца от ОУ“Св.Климент Охридски“ поздравиха с песни и танци гостите. Те рецитираха стихове, посветени на безопасността на движението.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини