Пробно стажуване по проект "Подкрепа на дуалната система на обучение"

Пробно стажуване за учениците от VIII а клас професия "Ресторантьор", специалност "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“на Професионална гимназия по туризъм“Проф. д-р Асен Златаров“- гр. Кърджали се осъществи през месец април - май във фирмите партньори по проекта.

Учениците от класа практикуваха в реална работна среда нахотелските комплекси „Меаца“, „Арпезос“ и „Главатарски хан“ и имаха възможност да се запознаят и потопят в дебрите на цялостния процес по организация, производство и обслужване на всички нива в ресторанта и в хотела. Наставниците от работодателските организации по дуалното обучение, оказваха професионална си подкрепа на всички наши възпитаници.

За   младите златаровци практическото обучение бе безкрайно полезно и интересно.Учениците, които се обучават в дуална форма на обучение и участват в проекта, получиха специално ушито за тях работно облекло. Предстои да получат стипендия и сертификат за проведеното стажуване, както и учебни пособия и работни инструменти.

Пробното стажуване се осъществява в рамките на проект BG05M2OP001-2.014-0001 „Подкрепа за дуалната система на обучение“ Дейност 3. Предоставяне на подкрепа на ученици от първи гимназиален етап в дуална система на обучение.

Целта на проекта е да разшири обхвата на дуалната система на обучение, с оглед повишаване качеството на професионалното образование в България и засилване на връзката му с нуждите на пазара на труда.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини