Запасните офицери и сержанти с четиригодишна равносметка

Областната  организация на Съюза на офицерите и сержантите от Запаса и резерва ( СОСЗР) –Кърджали направи  четиригодишната си равносметка.

Делегатите гласуваха нов четиригодишен мандат на подполковника о.з.Бойко Бенеков за председател,полковник   Димитър Караиванов за зам.председател, а майор о.з. Златко Колачев  бе преизбран за Секретар  на Областната организация, като ще съвместява  поста и на Секретар на Общинската организация на СОСЗР – Кърджали.Избран бе и нов областен съвет в които влизат 7 човека, 5 от тях са  председатели  на Общински организации на СОСЗР – област Кърджали.

Форумът се проведе в клуба на организацията на 21.05.2022г.

„Дейността ни през отчетния период протече на фона на динамично променяща се допълнително усложнена от пандемията на COVID – 19г. особено през последните две години.Независимо от това усилията неизменно бяха насочени за постигане на заложените в Стратегията за развитие на СОСЗР до 2028 г. и Дългосрочната  програма на Съюза  2019-2028г.”, каза подполковник о.з. Бойко Бенеков.

Симптоматичен е фактът, че въпреки породените от пандемията затруднения през последните две години са приети над 40 нови членове.

Отчетена бе и сериозната активност по редица социални проблеми.Сърцевината на дейността на организацията продължи да бъде грижата за хората и оказване на съдействие за решаване на един или друг техен проблем.Отпуснахме, макар и скромна финансова помощ на наши членове.

Продължава инициативата за организиране на военно-патриотичната и родолюбива дейност сред младежта и учащите се.

Роботи се и за обновяването на запасното войнство.

През периода работихме, а и за в бъдеще ще работим в интерес на запасното войнство, заяви новият, стар Председател.

След направените изказвания бяха гласувани насоки за по нататъшната работа на организацията.Избрани бяха и делегати за Десетия Конгрес на Съюза (СОСЗР)

                                                                   о.з. майор – Златко Колачев секретар

                                          на Областната и Общинска организация  - Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ки
    Кирил Юнков
    0 0
    14:11, 31 май 2022
    Сериозни хорй, сериозна организация,аз съм един от тях, но немога да им помигна защото остарях.бъдете живи и здрави,пазете авторитета на зепасното войнство,бъдете верни и прудани патриоти, каквето не се съмнявам,че сте.
  • 2
    Има ли български граждани етнически турци

Случаен виц

Последни новини