Инж.Славчо Славков: Ще завършим Водния цикъл на Кърджали и Момчилград в срок!

Изображение 1 от 4

    Ще завършим Водния цикъл на Кърджали и Момчилград в срок. Проектът е първи по рода си по мащабите си за „В и К” дружествата в страната. Подписахме договора като бенефициенти за осъществяването му на 7.10.2019 г. Предстои да приключим работа през 2023 г. Това заяви пред журналисти управителя на „В и К”-Кърджали инж. Славчо Славков. Той благодари за съдействието на областния управител Даниел Делчев и кметовете на Кърджали и Момчилград инж.д-р Хасан Азис и Илкнур Кязим.

      Инж.Славков посочи, че общата стойност на проекта „Доизграждане и реконструкция на водоснабдителната система и канализационни мрежи в обособената територия, обслужвана от „В и К“ ООД, гр. Кърджали, България.“ възлиза на 67 762 390,21 лева с ДДС. Той се осъществява с безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” по процедура „Изграждане на В и К инфраструктура”. Безвъзмездната помощ възлиза на 49 750 793,17 лв . Националното съфинансиране е 7 462 618,96 без ДДС,  а собственият принос на бенефициента е 18 011 597,04 лв.

      Инж.Антоанета Овчарова,която е част от екипа по управление на проекта във „В и К”-Кърджали представи извършващите се дейности. Една от най-важните е реконструкцията на магистралния водопровод на Водоснабдителната система „Боровица” от с.Ненково до пречиствателната станция при Енчец, както и реконструкцията и модернизацията на самата пречиствателна станция. Реконструира се и се доизгражда вътрешната водопроводна мрежа на Кърджали и Момчилград.  В кварталите Гледка и Горна Гледка се ще се извърши доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа.

     За изпълнението на проекта са обявени обществени поръчки за изпълнители и за строителен надзор. Сред тях са „Кристална вода”АД; Инженеринг 2020”ДЗЗД; Перперек 2020”ДЗЗД и др.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини