"Playing God" - божествените китари на Polyphia

"Playing God" на Polyphia може да започва като някое познато поп парче - "Хотел Калифорния" примерно, но продължава много по-виртуозно. Официалният клип на парчето излезе преди две седмици и вече има над 4 млн. гледания в YouTube, както и възторга на ютюбърите - метъл и други китаристи, които коментират новото в своя ъгъл на музикалната вселена. Множеството позитивни коментари могат да бъдат обобщени с три думи: свирят като богове.

Polyphia е предимно инструментална прогресив рок група базирана в Плано, Тексас, създадена през 2010 г. Влизат в майстрийма след като китарното им изпълнение на тяхната "Impassion" става вирусно в YouTube. Оттогава популярността на групата расте и те споделят сцената с прогресив метълкор изпълнители като Periphery, Between the Buried and Me и August Burns Red.

Групата казва, че са повлияни от артисти от всички жанрове. Започват като тийнейджъри с по-тежък звук, но впоследствие се ориентират към по-мелодично звучене. Тимъти Хенсън казва, че основното вдъхновение идва от поп и рап музиката. Но самият той продължава да се включва в по-тежки парчета, като новото Upside Down, в което свири с Джесън Ричардсън и Люк Холанд (най-долу).

Тим Хенсън поддържа свой канал, където е качил и unpluged версия на "Playing God" и урок за Upside Dow, но и много други видеа с китарни техники и продуцентски уроци за феновете. Много фенове правят и качват кавъри на парчетата му, и не е трудно да ги разберем - всеки с китара би мечтал да свири като него. Самият Тим свири от тригодишен (азиатските майки са много амбициозни и всеотдайни), така че може да се каже, че е натрупал 25 години опит, а китарата му казва останалото.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини