Гимназията с вековна история "Христо Ботев" изпрати стотния си випуск абитуриенти

    Гимназията с вековна история „Христо Ботев” изпрати днес стотния си випуск абитуриенти в деня на светите братя Кирил и Методий. Седем паралелки напускат класните стаи завинаги. Дванадесетокласниците предадоха знамето на следващия випуск.

      На тържествената церемония присъстваха зам.-кметът Тунджай Шукрю, главният секретар на Областна администрация Събина Сюлюкчиева и родителката на абитуриент Мариана Тонева. Сред родителите дискретно място бе заел областният управител Даниел Делчев. 

     В словото си директорката на Езиковата гимназия Даниела Павлова подчерта, че на днешния ден отдаваме почит на съвременните будители-учителите. Тачим ги заради тяхната всеотдайност. Павлова определи 24 май като празник на празниците. Днес абитуриентите се разделят с любимите си учители, но остават ботевци, подчерта директорката. Тя заяви още,обръщайки се към зрелостниците: Гордеем се с вашите многобройни успехи. Бъдете част от успешното семейство на ЕГ”Христо Ботев”.

      В приветствието на областния управител Даниел Делчев се казва: Изминаха години на усърдие и труд, но идва време за равносметка. Търсете своите истини ,за да сбъднете мечтите си!

      В обръщението на кмета инж.д-р Хасан Азис се призова абитуриентите да ценят и пазят родния език. Да не угасва жаждата им за наука, разпалена от светите братя Кирил и Методий.

     От името на зрелостниците благодари Борислав Енчев.Той изрази признание за знанието и нравствените добродетели,които преподавателите им са предали.

     Борислав бе и сред първите отличени с награди от директорката Даниела Павлова. Той получава 40 000 евро стипендия,за образованието си в Германия.

      Много от наградените ботевци получиха стипендии от Община Кърджали, Ротари клуб Кърджали, Пневматика Серта и Екип Холдинг.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини