Д-р Асен Колев повдигна завесата към проявите на радикален ислям и ислямофобия в България

Изображение 1 от 2

    В последната си книга „Ислямът в България. История, религия,право” д-ф.н.Асен Колев повдигна завесата към проявите на радикален ислям в България и проявите на неоправдана ислямофобия, дължащи се на непознаване на същността на исляма, като религия на мира. Книгата бе представена в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” със съдействието на Центъра за изучаване на нематериалното културно наследство. Изследването бе презентирано пред експерти от цялата страна от проф.д-р Мария Шнитер, експерт по медиавистика, антропология и религии и журналистката и пиар Елена Янева.

      Присъстващите признаха , че книгата е безценно помагало за работата на институции,експерти и студенти,  които проявяват внимание към проявленията на мюсюлманската религия и култура в страната ни. Основният въпрос бе:има ли сблъсък на култури в страната ни? Въпросът бе важен, защото във всички световни религии има призиви за насилие, но те не трябва механично да се пренасят към съвремието. Д-р Асен Колев подчерта голямата разлика между понятието джихад в исляма, което означава усилие и съвременния джихадизъм. Той бе категоричен,че има сили,които са заинтересовани да противопоставят християни на мюсюлмани.

     Проф.д-р Манолов, ректор на Висшето училище по икономика и сигурност подчерта,че темата е актуална не само за нашата страна , но и за целия Европейски съюз.

    Текст:Георги Кулов

    Снимки:Наташа Менева

    в."Марица"

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      3 0
      09:15, 22 май 2022
      Отличен на д-р Асен Колев! Добре, че Майка България го е родила!
    • 2
      Не
      Не думай
      2 -1
      21:22, 22 май 2022
      Абе какви са тия бълвочи??? Думата ислям значи подчинение. Изповядващите тази агресивна доктрина нямат право на собствена, независима и критична мисъл.
      Може ли другарят Колев да обясни защо в Корана пише, че пророкът се жени за 6-годишна, а когато тя става на 9 години, той спи с нея? Това е чиста п*дофилия! В сурите е заповядано да се превземат християнските земи и който не желае исляма, да бъде убит. За справка - 500 години кланета, кръвен данък (еничарите) и насилствена ислямизация в България.
      Религия на ''мира''. Егати вицовете и простотиите!
      Покръстване трябва. Незабавно, навсякъде където има мохамедани в България.
      Ако не им оттърва, да си отиват в Турция.
      • Чо
        човек
        1 0
        15:31, 23 май 2022
        В кой век си, пещерния?
    • 3
      Ря
      рязан
      0 0
      02:01, 26 май 2022
      мога ли дати го вкарам от където си излезнал
    Последни новини