Полицаи предотвратиха опит за отвличане на малолетна в Джебел, задържат побойник на семейство

Отвличане на малолетна е било разкрито и пресечено при своевременна намеса на полицейски служители от РУ-Джебел вчера. Около 13,15 часа в района на автогарата в Джебел мъж и две жени принудили със сила 13-годишна да тръгне с тях, нанесли удари по тялото и главата на нея и двете й придружителки. Полицейски патрул забелязал скандала и се намесил незабавно, като прекратил разправата. В РУ-Джебел за срок до 24 часа са били задържани 34-годишен и две жени на 31 г. и 40 г., съпричастни към отвличането.  По случая е започната проверка по чл.142, ал.2, т.2 и т.3 от Наказателния кодекс за отвличане, като деянието е извършено от повече от две лица, а потърпевшата е малолетна. Работата по случая продължава група „Криминална полиция“ в управлението.

Трима от село Камен са били задържани в РУ-Джебел, след като в автомобила им били открити стоки с фалшиви търговски марки. Артикулите – 32 парфюма от седем известни марки, били намерени при проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 40-годишен и пътници на 27 г. и 33 г. В РУ-Джебел е образувано проверка по чл.172б, ал.1 от Наказателния кодекс за използване на търговска марка без разрешението на притежателя на изключителното право.

Съпрузи били наранени от свой съсед около 21 часа снощи в село Жълъдово. 53-годишен влязъл в имота на съседите си, заканил се с нож на 53-годишния стопанин и 55-годишната му съпруга и при скандала нанесъл на двамата повърхностни рани. Пострадалите били прегледани във Филиала на спешната помощ в Джебел и освободени. Извършителят на деянието е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Джебел. Група „Охранителна полиция“ продължава изясняването на случая. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини