Пет отличия за художниците и фотографите в Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти”

Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” се провежда всяка година в гр.София, организира се от МОН и Националния дворец на децата и е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците. Тази година фестивалът се провежда от 16 до 21 май в разделите танцово, театрално, музикално, изобразително, приложно и фото изкуство.

Вече са известни резултатите на отличените ученици в изобразително, приложно, литературно и фото изкуство и за наша радост ОДК има пет отличия.

 В раздел „Изобразително и приложно изкуство“ на Школата по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова са присъдени 2 отличия:

За колорит – на Максим Иванов, 10 г.
За идея и композиция – на Мерве Мурад, 11 г.

В раздел „Фото изкуство“ на Клуба по фотография „От черно до бяло“ с ръководител Антония Грозева са присъдени три отличия:

За идея и композиция – на Теодора Зафирова, 6 кл.
За идея и композиция – на Мария Миткова, 10 кл.
За колорит – на Йорданка Божинова, 10 кл.

Предстои участието на малките таланти от ДВГ „До Ре Ми“ с ръководител Милослава Славова и Школа за модерни и спортни танци с ръководител Нина Тодорова в Международният  фестивал  „Млади таланти”. На 18 и 19 май те ще бъдат в София и ще се представят със свои изпълнения в разделите музикално и танцово изкуство.

Да им пожелаем успех!

Това съобщиха от Ръководството на ОДК в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини