Нови 43 немски дипломи след пет години съвместен труд в Езикова гимназия “Христо Ботев”

Изображение 1 от 3

    Щастие, гордост, удовлетворение и носталгия по изминалите пет години в училище  - така може да се опише тържествената церемония на Езикова гимназия “Христо Ботев” за връчването на немските езикови дипломи на Постоянната комисия на министрите на образованието и културата на Федерална република Германия – DSD II, която се проведе на 12. май в хотел “Кърджали”. 

    За 18-ти пореден път абитуриенти, учители и родители успяха да се докоснат до магичната атмосфера на този престижен за Езиковата празник, който винаги е приятен повод за една красива равносметка за успехите на учениците и качествения труд на техните учители. Именносъвместните усилия на доказани професионалисти и мотивирани ученицисапричината гимназията вече дълги години да е сред училищата с най-високи резултати в национален мащаб на изпита за придобиване на немска езикова диплома, второ ниво. По този повод на празника присъства  и господин Бернд Щендер – консултант по немски език за Южна България към Немската централа за училищно дело в чужбина, който уважи церемонията и поздрави учениците за успешното им представяне, подчертавайки специалната си връзка с Езиковата и изрази своята благодарност за ефективната работа с немската катедра в училището, оказвания респект спрямо немската програма в България и активното участие на училището в различни състезания и инициативи. 

    След прочувствено слово за откриване на церемонията от директорката на Гимназията – Даниела Павлова, приветствие  от името на РУО-Кърджалиподнесе г-жа Костова.След това настъпи тържественото връчване на самите дипломи на абитуриентите, които нетърпеливо чакаха да хванат плодовете на своите дългогодишни усилия в ръцете си. Трепетите на родителите сподели г-жа Венелина Милушева, родител на DSD дипломантка, и изрази признателността им спрямо всеотдайния труд на учителите и учениците в преследването на тази диплома. От името на зрелостниците Борислав Енчев, изразявайки вълнението на всички DSDдипломанти, благодари емоционална реч на всички преподаватели и родители за доверието и подкрепата през изминалите пет години и пожела на всички свои съученици още повече бъдещи успехи след пристъпването на университетския праг. 

    Това съобщиха от ръководството на гимназията.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини