ГЕРБ се обявиха категорично срещу общинското финансиране на ПФК”Арда”, искат парите да отиват за инфраструктура

ПП ГЕРБ се обяви категорично срещу общинското финансиране на ПФК”Арда” , като призова парите давани за футбол да се пренасочат за инфраструктура. Това обяви пред журналисти областният координатор на партията Цвета Караянчева. С тези думи тя коментира решението на местния парламент да се отпусне еднократна помощ за клуба в размер на 300 000 лева. Караянчева подчерта, че е недопустимо с пари на данъкоплатците да се спонсорира професионален футболен клуб. Нека ПФК”Арда” потърси помощ сред частния бизнес. От там трябва да са  спонсорите на един професионален клуб, каза още Караянчева. Тя отбеляза още, че в момент когато инфраструктурата на Кърджали е в окаяно състояние, се раздават пари безконтролно.

Ще припомним, че преди време Общинският съвет гласува помощ за ПФК”Арда” в размер на 100 000 лв. Решението бе спряно от областния управител Даниел Делчев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Кр
    Крум
    0 -2
    13:31, 15 май 2022
    в опозиция започват да се появяват проблясъци на мислене
  • 2
    Къ
    кърджалиец
    0 0
    07:40, 16 май 2022
    Не че го е казала - ......- но съъвсем правилно.никакво финансиране на частни сдружения клубове с общински пари. Пазарна икономика-ако можеш плуваш ако не загивай и отивай по заводите и сделата да работиш.става въпрос за т.нар.псевдофутболисти. Едни самовлюбени в себе си комплексари,клоуни на терена а факони до небесата-коли барове шафрантии и т.н. Никаакво финансиране никакво спонсорство вадиш си парите и съществуваш както всички останали фирми. Мафия.наталията ще издърша арда.пълен фарс.да отидат контролните органи и да го разтарашат този елементарен мафиот.

Още новини

Последни новини