На басейна в Езиковата гимназия се провежда състезание по плуване, старт даде кметът Хасан Азис

Изображение 1 от 6

    На закрития басейн в Езиковата гимназия в Кърджали се провежда общинско състезание по плуване. Инициативата е на директорката на школото Даниела Павлова и е посветена на 100-годишнината от създаването на гимназията. Съорганизатори са Община Кърджали. Гости на състезанието са Ангелина Костова от РУО; Мариана Пеева, директор на ОУ“Св.св.Кирил и Методий“; Мария Деведжиева от Областна администрация и Стоян Георгиев,зам.-директор на СУ“Йордан Йовков. Състезанието се провежда в две възрастови групи: за 5 и 6 клас и за 7-8 клас.

    Всички вие сте победители, вие сте най-добрите в Кърджали и областта, каза при откриването директорката на Езиковата гимназия Даниела Павлова.

    Горд съм, че имам възможност да открия първото общинско състезание по плуване, посветено на 100-годишният юбилей на Езиковата гимназия. ЕГ“Христо Ботев е единственото училище в областта , което може да се похвали с действащ закрит плувен басейн.Това каза в приветствието си градоначалникът д-р инж.Хасан Азис. Той посочи,че освен гимназията от басейна ще се възползват ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ и другите училища в общината. Басейнът не е работилповече от 20 години. Общината дофинансира с 600 000 лв.ремонта на ЕГ“Христо Ботев“ за да имат децата закрит плувен басейн. Спомням си далечното минало като ученик, когато и аз съм плувал в него, каза още кметът.

    Гости и зрители гледаха демострации на плувни спасители подготвени от главния съдия Тодор Радев и клуба по ватерпол „Арда 2008“. Децата пък се състезаваха в четири плувни дисциплини: брус, кроул, бътерфлай и гръб.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини