Цвета Караянчева: Предложението за отделянето на Кърджали в отделна община цели консолидация на ДПС

Предложението на Има такъв народ за отделянето на Кърджали в отделна община цели етнически вот и консолидиране на електората на ДПС. Винаги,когато темата се повдигне преди избори се стига до там Движението да печели кметския стол на първи тур. В момента е важно мнозинство в Общинския съвет. Без него,градоначалникът би бил една марионетка. Това заяви пред журналисти областния координатор на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева.

Караянчева бе категорично , че става дума за пореден случай на популизъм на политици, които не работят на терен в областта. Те не са ходили по общините и не познават реалната картина. Залъгват хората, че е възможно отделянето на Кърджали в отделна община. Предложението за референдум трябва да мине през местния парламент, в който ДПС има мнозинство. То може да го бламира и процедурата да се влачи с години, каза още Караянчева. Тя припомни,как преди местните избори през 2015 г.БСП е лансирала идеята за пореден път. Събрана е подписка от 6000 души при изисквани 10000 подписа. Внесена е в Общинския съвет, но така и не се стига до референдум, защото предложението е подкрепено само от 8 съветника-5 на БСП и 3 от ГЕРБ.

Предложенията за отделяне на Кърджали в отделна община винаги са изтичали в канала на историята, обобщи Цвета Караянчева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини