Корнелия Нинова в Кърджали: Голямата част от българския народ не желае да изпращаме оръжие на Украйна

Изображение 1 от 6

    Голяма част от българския народ не желае да изпращаме оръжие на Украйна. Хората не искат, сочат нашите срещи с тях. Един патрон не е изнесен от страната за Украйна. Това заяви пред журналисти в Кърджали вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. Тя посочи, че страната ни изнася оръжие за 60 страни и не може да спре доставките, защото това би оставило без препитание хиляди българи. Очакваме доклад на премиера на Коалиционния съвет и тогава ще можем да говорим с по-голяма категоричност , подчерта Нинова.

      Вицепремиерът и лидер на БСП каза още, че нейната политическа формация държи да се запази сегашната цена на природния газ. Тя е за таван на цената на газа.Разликата в пазарната стойност да се компенсира за фирмите от държавата. За това настояват и индустриалците и земеделските производители.

      От трибуната на 10-то фолклорно надиграване в Кърджали,Корнелия Нинова  поздрави хората на труда с Първи май. Хората на физическия и умствения труд са истинските създатели на блага в България. Да им отдадем заслужена благодарност, призова  Нинова. Тя  подчерта , че партията й е в управляващата коалиция, за да гарантира социалната държава. Припомни, че социалистите са настоявали за замразяване на цената на тока за битовите потребители, за повишаване на минималната заплата и майчинските, за безплатни детски градини, за ваучери от 200 лева, за защита на малките болници. Ще продължим социалната политика в защита на българите, гарантира тя. Нинова посочи, че най-голям враг на българския народ е инфлацията и високите цени. Някои искат да изпратим оръжие на Украйна. Ние искаме мир и хляб за всички. Работим за преизчисляване на пенсиите, за ново повишаване на минималната работна заплата, за помощи за скъпия ток. Това е нашата мисия в правителството и ще я продължим, обеща вицепремиерът. Нинова посочи, че страната е ударена от тежки кризи и има нужда от истински лидери. Някои виждат в лидерството да тръгнеш срещу народа си. Ние защитаваме вас, България и българския национален интерес. Искаме мир, а не война,заключи Нинова.

      Вицепремиерът поздрави мюсюлманите с настъпващия Рамазан Байрам, като изрази увереност ,че заедно имаме дух и характер да преодолеем всяка трудност.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини