„Паисий“ грабна приза в състезанието по защита при бедствия и извънредни ситуации

.Отборът ще представят областта на националния кръг на републиканското първенство през юни

Момчетата и момичетата от отбора по Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации при СУ „Отец Паисий“ – Кърджали, се поздрави за пореден път със свой успех. На 29 април те вдигнаха купата на победителите в областния кръг на състезанието в тази дисциплина, организирано от Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението със съдействието на  Министерство на образованието.

Тази своя победа паисиевци извоюваха след като пребориха 5 други отбора от общински училища и се представиха традиционно най-добре. Освен този приз, те ще представят Област Кърджали на републиканското първенство, което ще се проведе през юни във Велико Търново. Отборът бе воден към победите и в двата кръга от своя капитан Калоян Калоянов и състав: Божана и Теодора Миткови и Недялко Янчев, а техен ръководител е Веселина Кючукова.

На областния кръг възпитаниците на „Паисий“ показаха не само най-добри теоретични знания на писмения тест, но също така бяха най-точни и прецизни в действията си в различните тренировъчни центрове. Макар и за първи път да им се налага да показват умения за реакция при пожар, земетресение и наводнение и оказване на помощ на пострадал – шестокласниците Калоян, Теодора, Божана и Недялко се представиха блестящо от общо  6 отбора - победители в общините Момчилград, Ардино, Крумовград, Джебел и Кирково. В състезанието участваха като доброволци към центъра за оказване на първа помощ Мартин Узунов и Стоян Халтъков, а Тунджай Тасим - капитан на вече порасналия отбор на общинските първенци от 2019 г.  също даде своя принос, съвети и добър пример към отличното ни представяне. Така паисиевци се оказаха най-мотивирани, отлично подготвени и задружни, което доведе и до победата им. Нека им пожелаем да покажат същия хъс за победа и на републиканския кръг от състезанието и да се представят блестящо отново!

Теодора ТЕНЕВА

Победа на областното състезание „Защита на населението“ – 29.04.2022 г.  в състав Божана, Теодора, Калоян, Недялко и Мартин с ръководителя си г-жа Веселина Кючукова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини