Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима души за трафик на мъже с цел сексуална експлоатация

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима души за участие в организирана престъпна група за набиране и трафик на мъже с цел сексуална експлоатация, съобщиха от прокуратурата. Те са задържани за 72 часа и ще бъде поискано от съда да ги остави за постоянно в ареста.

Тази сутрин стана известно, че при акция на МВР в София, Тетевен и Сливен са задържани четирима души, един от които криминално проявен, като по първоначални данни те са част от престъпна група за трафик на мъже.

От прокуратурата допълват, че акцията по задържането се е състояла на 28 април. Претърсени са седем адреса и са иззети компютри, лаптопи, телефони, електронни носители на информация, тефтери с имена и суми, документи за парични преводи, албуми с еротични снимки и диапозитиви, договори за наеми. Разследването по случая е образувано през 2020 г. и е водено от екип от следователи в отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура.

Според събраните доказателства групата е действала от 2018 година. Набирали момчета и млади мъже между 14 и 24 г., предимно спортисти от школи по борба и с нисък социален статус. Най-често това ставало чрез социалните мрежи и с обещания за високи възнаграждения. Тези, които проявявали интерес, били канени в луксозно жилище и заснемани във видеоклипове с порнографско съдържание. Така жертвите били държани в подчинение докато бъдат транспортирани зад граница -  в Англия, Швейцария, Франция, Германия и Дубай (ОАЕ). Там те били предлагани в сайтове за запознанства.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини