Отец Боян Саръев: В манастира в Гледка живеят 33 украински бежанци, издръжката е от дарения и от помощта на Общината

    Отец Боян Саръев заяви, че в манастира „Успение на Пресвета Богородица” в кв.”Гледка” в момента  са настанени 33 бежанци от Украйна.  От тях 17 са деца, а 16 жени. Издръжката им е изцяло от дарения на кърджалийци.

     Българинът не е загубил човечността си и това го доказва всеки ден с помощта си към изпадналите в нужда украинци, подчерта за Кърджали бг вести свещеникът.

    Той благодари на кмета на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и общинските съветници за отпуснатата по време на последната сесия на местния парламент помощ от 10 000 лева. Средствата ще ни стигнат за издръжката на бежанците за цял месец, подчерта отец Боян Саръев.

      Свещеникът посочи още, че до сега не е получил нито лев помощ от държавата. При него има настанени бежанци от 5 март. Никой от областна администрация и Областния кризисен център не се е заинтересувал за съдбата им. До момента отец Боян Саръев е похарчил за издръжката на украинците над 9000 лв от средствата на манастира, събирани от миряните. Въпреки обещанията на областния управител Даниел Делчев все още не е постъпила държавна помощ, подчерта божия служител.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини