Балкантюрксиад в Кърджали: Много турски бизнесмени искат да инвестират в България, но ги спъва бюрокрацията!

    Много турски бизнесмени искат да инвестират в България, но ги спъва бюрокрацията. Това се отнася с голяма сила за предприемачите, чийто корени са от България. Това споделиха пред ръководството на Кърджалийската търговско промишлена палата членове на делегацията на базираната в Бурса асоциация Балкантюрксиад. Те са на опознавателна визита в Кърджали и гостуваха на КТПП. Делегацията се води от президента на Балкантюрксиад  Фатих Шакир, чийто родители са родом от Скопие,Македония. В нея са включени доскорошният президент Берат Тунакан, родом от Разградско; вицепрезидентът Сюлейман Инан, родом от Кърджали;членът на ръководството Осман Гюлер,родом от Кърджали и Сабрие Шен,родена в Поточница,Крумовградско.

      Фатих Шакир представи на домакините асоциацията. Тя има 400 члена и е най-влиятелната бизнесасоциация във втория по големина индустриален център на Република Турция-Бурса. Бурса е и втори в класацията по износ в югоизточната ни съседка. Балкантюрксиад формира 65% от оборота на промишлеността в града. Обединява предприемачите , изселници от Балканите. В нея членуват още кметове на общини в Бурса и депутати от града с корени от Балканите.

      Искаме да сме силни, не само в Турция , но и в балканския регион,подчерта Фатих Шакир. Той отбеляза, че Балкантюрксиад е не само най-голямата бизнесаосоциация в Бурса, но и най-активната, с най-много международни контакти.

      Сюлейман Инан прояви интерес, към евентуалните облекчения за турските инвеститори в Кърджали и страната.

      Гостите от Бурса бяха посрещнати от членове на ръководството на Кърджалийската търговско промишлена палата, начело с председателя инж.Наско Настев. На въпросите на бизнесмените отговаряха членовете на Управителния съвет Себахаттин Гьокче и Сафет Илязов.

     Инж.Наско Настев запозна гостите с дейността на КТПП. Палатата е работодателска организация, членството в която е доброволно. Нейни редовни членове са 300 фирми, а асоциирани 1300 фирми. Създадена е през 1996 г.в помощ на бизнеса, общините и областна администрация. Тя се самофинансира. Подпомага своите членове при оформяне на документи за износ, за визи, за външнотърговска дейност.

      Делегацията на Балкантюрксиад благодари за топлото посрещане и покани КТПП да върне визитата в Бурса в удобно за нея време.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Би
      БИЗВЕСМЕН
      0 0
      08:00, 29 апр 2022
      Този настев е като навремето членовете на политбюро-на постове до насира----не.несменяем до живот. Некадърник който не е искарал и две стотинки с труд. Една фалива измислена псевдоорганизация. Отвратен съм от подобни индивиди. В чужбина подобни организации са на доброволен принцип а не хранилка на некадърници.пародия.

    Още новини

    Последни новини