Език и професия, съчетани в бинарен урок в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали

         Изучаването на английски език и професия е предизвикателство за учители и ученици години наред. Пълноценната реализация на младите хора в сферата на туризма е свързана с владеенето на чужди езици, което налага необходимостта от добра комуникативна компетентност за ефективно общуване. С акцент теоретичните знания да получат мотивирано практическо приложение, екип от учители и ученици от Х а клас, професия „Хотелиер“, проведоха бинарен урок на тема „Английски език и професионално обучение“.

         Чрез ролеви игри и диалози, възпитаниците на гимназията демонстрираха комуникативни умения на английски език, умения и компетентности в областта на туристическите услуги  и в частност хотелиерството. Същността на туризма бе представена в началото на урока, след което последва настаняване на гост в хотел, обслужване на гости в ресторанта на хотела и предоставяне на информация за забележителности в гр. Кърджали и околността.

         Гости на събитието бяха г-жа Снежа Калитвенцова – старши експерт организация на средното образованиеи г-жа Йоана Ташева – старши експерт по чуждоезиково обучение и по майчин език към РУО – Кърджали.

       Инж. Марияна Стратиева – директор на гимназията, изказа благодарност на г-жа Милена Моллова – старши учител по английски език, г-жа Любица Сиракова и г-н Георги Гарабедян - старши учители по професионална подготовка, както и на учениците, съчетали в едно знания и умения за реализирането на този урок.

             Това съобщиха от ръководството на гимназията.                                                                                                    

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини