Рестартират Туристическия информационен център в Кърджали, опозицията иска дела от служителите му

Община Кърджали ще рестартира работата на Туристическия информационен център, след многобройни критики на опозицията в местния парламент. На вчерашната сесия на Общинския съвет градоначалникът д-р инж.Хасан Азис изрази неудовлетворение от работата на служителите му и посочи, че до седмица ще се направят сериозни промени. Идеята е да си партнираме и да работим заедно за развитието на туризма в общината. Отправям апел за повече диалог,подчерта кметът.Той каза,че Туристическият информационен център до дни ще бъде изпълнен със ново съдържание. Ще се смени мястото, където се помещава,като ще бъде преместен в атрактивна сграда в центъра, ще има нова визия и засилена активност.ТИЦ ще работи по нова програма. Градоначалникът каза,че от 1 април работи Консултативен съвет по туризма и покани съветникът от Демократична България Радослав Милев да се включи в него.

  Самият Милев категорично отказа. Той отправи критични бележки към работата на ТИЦ. Изрази недоволство,че 90% от приходите от туристическия данък отиват за заплати на двамата служители на туристическия информационен център, които не работят нищо. По добре е средствата да се дадат за указателни табели. Служителите на центъра не са промотирали нито едно събитие на сайта му за година. Той цитира заключение на общинската администрация, че служителите имали слаба мотивация за работа, защото се сблъсквали с необучен персонал в местата за настаняване.

  Георги Кючуков от БСП бе категоричен, че без промотиране на събития и туристически продукт, няма как да се развива туризма в общината. Той подкрепи усилията за рестарт на Туристическия информационен център.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини