Младите журналисти на ОДК представиха новото издание на вестник „Приятели плюс“

Представянето на тазгодишното издание на ученическия вестник „Приятели плюс“  се превърна с празник на талантите. Изданието се подготвя от участници в школите и кръжоците в Общински детски комплекс и се печата като част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали.

Авторите на журналистическите текстове и младите фотографи се срещнаха с героите на своите материали, специално поканени на презентацията, проведена в Общински детски комплекс на 19 април 2022 година.

Златка Пеньова, директор на ОДК, и Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ“ припомниха историята на съвместната дейност на двете институции и представиха отделните рубрики в новото издание на вестника.

В залата присъстваха републиканската шампионка по бокс Алейна Мехмед и носителката на бронзов медал от Държавното първенство за девойки Селджан Рамадан, накичени с последните си отличия и с голяма купа за отборно трето място  на „Арда бокс“. Момичетата, които са герои в изданието, разказаха за последните си успехи и за целите, които си поставят в спорта и в учението. Треньорът им Стоян Узунов сподели колко труд полагат боксьорките в залата, за да стигнат до успеха.

Сред гостите бяха и ръководителката Гинка Матева и една от участничките във  фолклорната вокална група при СУ„Йордан Йовков“, за които разказва в броя Любомира Солакова от Клуб „Медийно студио“. Двете поздравиха присъстващите с една от песните от своя репертоар. Изпълнението им повдигна градуса на настроението в залата.

„Приятели плюс“ представи и Детски и младежки парламент към ОДК, който през 2022 г. става на 17 години. Участници в него припомниха значението на тази важна форма, спомогнала за изграждането им като личности и будни граждани, ангажирани с проблемите и желанията на своите връстници.

Във вестника е представена носителката на първата стипендия „Джими“ Миглена Каменова, студентка в специалност „Дизайн и печатна комуникация“ в Пловдивския университет, възпитаничка на ОДК-Кърджали.

Интервюто на Александра Найденова с Илия Илиев, който живее и учи в Хонконг, вдъхновява младите хора да откриват нови светове и приятели.

В изданието се разказва още за американеца Нейтън Ширър, преподавател в ЕГ „Христо Ботев“, както и за Първи ученически гвардейски отряд, мажоретния състав и техните ръководители Елена и Димитър Кондикови, които прославят Кърджали в страната и чужбина.

На последната страница на вестника младите журналисти ни срещат с три абитуриентки, дългогодишни членове на клубове в ОДК.

Месецът на Америка се организира от Дружество „Приятели на САЩ“ за 12 път със съдействието на община Кърджали и посолството на САЩ.

Това съобщиха от ръководството на ОДК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Валентина
    0 0
    16:06, 22 авг 2022
    Здравейте

    А, може ли този вестник да бъде закупен от някъде ?

Случаен виц

Последни новини