Специализирана операция на полицията:нерегистрирани автомобили и леки катастрофи

Две нерегистрирани моторни превозни средства били засечени в хода на специализирана операция на територията на областта. 42-годишен се придвижвал с „Фолксваген“ и бил проверен в село Чорбаджийско. При направена справка полицейски служители установили, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Същото нарушение извършил и 49-годишен водач, който управлявал „Мерцедес“ и бил проверен в Кърджали. По двата случая са започнати проверки по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Две са пътните произшествия вчера в областта, няма пострадали. Около 10 часа на паркинг в Кърджали 58-годишен водач на „Пежо“ при движение на заден ход блъснал паркиран „Мерцедес“. Направеният тест за алкохол отчел 0,82 промила. Произшествието е било обработено по административен ред, съставен е акт по ЗДвП. Около 17 часа в района на село Кирково 49-годишен водач на „БМВ“ загубил контрол над управлението и се блъснал в еластична ограда, след което напуснал мястото на произшествието. Съставен е акт по ЗДвП.

Екипи на пожарната служба в Крумовград и участъка в Бенковски са гасили вчера запалени комини на къщи в Крумовград и село Дюлица. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини