28 украински бежанци остават на улицата, парите на отец Боян Саръев за издръжката им свършиха

      28 украински бежанци остават на улицата след като парите за издръжката им на отец Боян Саръев свършиха. До този момент свещеникът е изразходвал църковни средства на стойност 8000 лева за да обезпечи храна на потърсилите убежище в манастира „Успение на Пресвета Богородица” украински граждани. Той е очаквал държавата в лицето на областна администрация и създадения Областен координационен център да възстановят средствата на миряните и храма. Разчитал е ,че обителта ще получи по 40 лв.на ден за всеки бежанец с временна закрила, както хотелиерите.

     От община Кърджали го насочили към Областна администрация. От там му казали, че е пропуснал срока да подаде заявление за помощ. Отвратен съм от бюрократизма. Можеха от Областния координационен център да ме уведомят. При мен са настанени най-много граждани на Украйна, каза за Кърджали бг вести отец Саръев. Той отбеляза, че е могъл да бъде предупреден още на 5 март, когато е настанил първите 6 души в манастира. Грижех се за храната им 40 дни и никой не се сети да ме пита какво ми струва това, подчерта свещеника.

     Отец Саръев се закани, че ако не бъдат възстановени средствата на храма и миряните ще заведе бежанците пред кабинета на областния управител Даниел Делчев за да протестират заедно.

    Вчера областният управител Даниел Делчев не бе открит за коментар.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Къ
      Кърджалиец
      5 0
      13:19, 19 апр 2022
      Областния управител отдавна е спукан балон. Той си гони само частния бизнес, разочарова нас кърджалийци
    • 2
      Ра
      РАДО
      3 -1
      18:12, 19 апр 2022
      Областният кмет ще става, вие го занимавате с някакви си бежанци. Ай сиктир.
    • 3
      Ди
      Димитров
      2 0
      21:16, 19 апр 2022
      Човека областен е назначен от паралелната държава, кърджалийския шофьор на самолет, путинофил. Той си е от ПП.Като другите от ПП, човек на бизнеса, но не с държавническо мислене и вземане на разумни държавни решения.
    Последни новини