Ботевци „могат ТУК и СЕГА“ на национално състезание по чужди езици в Девин

През уикенда 22 ученици от ЕГ „Христо Ботев“ гр. Кърджали взеха участие в  VIнационално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога тук и сега“ в Девин. Състезанието бе организирано от  фондация „Аз мога тук и сега“ и Американски университет в България с цел насърчаване изучаването на чужди езици не само в училище, но и популяризиране на езиковото  и културно многообразие и мотивиране на учениците и техните учители за повишаване  качеството на образователния процес. В оспорвана надпревара с още 540 участници от 54 училища  в три възрастови групи, възпитаниците на Езиковата гимназия доказаха за пореден път, че са знаещи, можещи, мотивирани и успешни.

Преминавайки през първите два етапа на надпреварата , а именно изразяване на собствена позиция чрез писане на есе и проверка на знанията на английски език чрез тест за четене и писане с разбиране, без предварителна подготовка и познаване на формата,  8 ученици  се класираха  с най-голям брой точки в топ 20 за всяка възрастова категория за финалното събеседване. Георги Дичков, Елисавета Добрева, Берин Шабан от 8 клас, Мартин Тодоров от 9 клас, Анастасия Радослава Станева от 10 клас, Елиф Али, Селин Осман, Александра Александрова от  11 клас участваха в бърз диалог соценителите. Всички те показаха завидни знания не само по английски език, но ясно и убедително изразиха своята активна гражданска позиция по актуални теми от съвремието.

Англоговорещитеботевци пребориха конкуренцията на представители от много елитни езикови училища в страната, спечелиха симпатиите на журито от преподаватели от Американския университет в Благоевгради безапелационно спечелиха място сред първите 20 класирани на общо основание, независимо от своята възрастова група и клас. Гордост за кърджалийската езикова е класирането  в топ 10 на Елиф Али - 2. място, Берин Шабан - 4. място, Георги Дичков  - 6. място и Селин Осман – 7. място. Успехът им несъмнено не е случаен, а  е резултат от усилена работа за овладяване на езика, стабилна подготовка и мотивация, за което принос имат и техните преподаватели по английски език – Снежана Христова, Хюля Чобан, Мая Петкова, Антония Борисова, Елван Осман, Петя Илиевска-доказани професионалисти в своята област, които с много грижа и отдаденост   водят своите  възпитаници към национални успехи.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини