Северна Македония чака в събота Кирил Петков с проект за споразумение

Македонският външен министър Буяр Османи съобщи, че вече има документ, който да служи като основа за споразумение с България и е приемлив за македонска страна, но все още няма отговор дали е приемлив за София. Подробности за този документ не се споделят нито с народните представители, нито с гражданите, съобщи македонската секция на Дойче Веле. 

"Има такъв документ, който сме готови да приемем, но докато не получим отговор, че е приемлив за Република България, смятам, че не са назрели предпоставките, за да мога да информирам народните представители и обществеността. Той може да бъде отхвърлен и тогава всичко това би било ненужно", каза Османи. Той отбеляза още, че има напредък в мисленето за предоляването на на проблемите. Разговорите между македонските и българските държавни ръководители се осъществяват ежедневно.

Думите на Османи идват в навечерието на посещението на българския премиер Кирил Петков, вицепрезидент Илияна Йотова, бившият външен министър Екатерина Захариева (ГЕРБ) и дори Костадин Костадинов "Възраждане". Те трябва да пристигнат в Битоля в събота (16 април). Делегацията ще присъства на откриването на културен клуб на Сдружение "Ванчо Михайлов" в Битоля. След това се очаква Йотова и Захариева, както и Костадинов да заминат за Охрид. 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    00
    00
    2 0
    21:13, 14 апр 2022
    Направо да подава оставка канадския боклук.
  • 2
    Ба
    Бай Танас
    1 0
    00:09, 15 апр 2022
    Ай е отишъл ай се е върнал като македонец. По скоро ще му бият шута преди да се е усмихнал .
Последни новини