Благотворителен празник на доброто организира Ротари Клуб Момчилград, ротарианците почетоха паметта на д-р Айлин Адем

      Благотворителен празник на доброто организираха от Ротари клуб Момчилград. Той събра 200 гости от областта и Южна България. Проявата се проведе в памет на паст президента на клуба д-р Айлин Адем, която вчера трябваше да навърши 45 години.  За да уважат благотворителната проява бяха дошли ротарианци и гости от Кърджали, Смолян, Златоград, Пловдив, Стара Загора, Нова Загора, Хасково, Раднево.Тук бяха паст дистрикт гуверньорът на България Димитър Димитров и асистент дистрикт гуверньорът на Зона 9  Мехмед Исмаил.

     Благотворителната проява бе уважена от народния представител Адлен Шефкед, кметовете на общини д-р инж.Хасан Азис, Илкнур Кязим и Шинаси Сюлейман. Ръководствата на всички седем общини в областта имаха свои представители. Почетен гост бе бащата на д-р Айлин Адем –инж.Джевдет Адем.

      Това е първата ни проява от 2 години, заради пандемията. Тя ни отне много. Но приятелството е това , което ни свързва. За силата му няма невъзможни неща. С тези думи откри празника президентът на Ротари клуб Момчилград Айтен Сабри. Тя подчерта, че благотворителната вечер е под знака на доброто. Добротата дава стимул. Тя никога не излиза от мода, за нея няма инфлация, тя никога не изчезва. Добротата ни събра и днес. Днес е празник на доброто, подчерта още Айтен Сабри. Тя каза, че инициативата цели да събере средства за децата от седемте общини на областта, които проявяват таланти в сферата на изкуството, културата , спорта. Вечерта е посветена и на д-р Айлин Адем, жена слънце и символ на доброто.

      Трябва да се запитаме-всичко което се прави,справедливо ли е? Радвам се,че д-р Айлин Адем бе активен член на Ротари и успешен президент на клуба в Момчилград. Не я погребахме в земята, тя е в нашите души,каза развълнуван  инж.Джевдет Адем.

      От името на седемте общини в областта приветствие към гостите направи кметът на Кърджали инж.д-р Хасан Азис. Той констатира, че се изтръгваме от прегръдката на пандемията. Градоначалникът определи ротарианците ,като хора с мисия в основата на която е доброто. Всички намираме смисъл във вдъхновението.Д-р Айлин Адем,бе вдъхновена,  влагаше много доброта във всичко. Тя бе прекрасен човек и лекар подчерта  Хасан Азис.

      Благотворителната част от вечерта включваше томбола и търг.

     За томболата бяха продадени всичките 600 билета. Търгът започна с предлагането на волейболна топка с автографите на успешния отбор на Кирково, спечелил европейското отличие за момчета в Черна гора. Топката бе откупена от президента на Ротари клуб Кърджали Мухарем Али. Той подари на своите приятели от Ротари клуб Момчилград по един сборник „Българският ислям”, издание на сдружение Балкански форум за мир -Кърджали.

      Ротарианецът инж.Джевдет Адем направи дарение от 5000 лв. От Дънди прешъс метълс се включиха с 3000 лева. Парични дарения направиха и Ротари клубове от страната. Общо бе събрана сумата от 14 875 лева.

     В музикалната програма се включиха виртуозът на цигулката Таня Стрингс, свирила в над 60 страни в света, гайдарите от Дуо „Златоград” и трио „Ресторант Маказа”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини