Хлапак без книжка,кара нерегистрирано БМВ, хващат го за пореден път

17-годишен неправоспособен водач управлявал нерегистриран автомобил, установили при проверка полицейски служители от РУ-Джебел. Непълнолетният се придвижвал с „БМВ“ и бил спрян вчера около 15,30 часа в землището на село Воденичарско. При направена справка станало ясно, че моторното превозно средство е нерегистрирано, а водачът не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, като това не е първото му нарушение от такъв характер. Започната е проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

31-годишен управлявал нерегистриран автомобил „Ауди“, установили полицейски служители от РУ-Кърджали при проверка около 2 часа на 4 април на бул.“България“ в областния град. При направена справка се оказало, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

 Бързо производство е образувано в РУ-Момчилград за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. Около 14,30 часа вчера на главния път до разклона за село Балабаново полицейски служители спрели лек автомобил „Тойота“, управляван от 19-годишен. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград. На бул. „България“ в областния град бил проверен 43-годишен водач на „БМВ“. Химическият анализ на взетата кръвна проба отчел 0,84 промила. При направена справка станало ясно, че водачът е с влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол и извършва деянието повторно. Сектор „Охранителна полиция“ извършва проверка по чл.343б, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини